Харадинај: Нејединство лидера јача Србију, слаби Косово

Танјуг
Харадинај: Нејединство лидера јача Србију, слаби Косово

Приштина - Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, изјавио је данас да недостатак јединства косовских политичких лидера чини Србију јачом и храбријом, а слаби Косово.

Коментаришући јучерашњу изјаву предсједника парламента Кадрија Весељија, који је рекао да се залаже за суспензију сто одсто увећаних такси на производе из центалне Србије, Харадинај је поновио да неће одустати од свог става да та мјера треба да остане и да не жели да, како каже, “тржиште Косова даје држави која негира његово постојање”.

“Мислим да је приступ Весељија и (Хашима) Тачија и оних који су ослабили Косово у мјери у којој су га ослабили, погрешан јер су нас довели у ситуацију да нас Србија данас уцјењује да бисмо се вратили у дијалог”, река је Харадинај, пренела је Коха.

Косово су, каже, у ситуацију у којој је сада довели они који су, како је рекао, “водили земљу”.

“Ти људи су земљу довели ту гдје је сада, али су се ствари промијениле и ја не прихватам условљавање Србије да бисмо се вратили у дијалог. Ја не желим да тржиште дам држави која не признаје Косово”, рекао је Харадинај објашњавајући, како каже, суштинску разлику у приступу политици коју воде Тачи и Весељи у односу на ону коју води он.

Говорећи о односу са САД, Харадинај је рекао да Приштина са Америком разговара као са породицом, али, додао је, породици треба понекад показати гдје боли.

Он сматра и да је захтјев за супсензију такси на призводе из централне Србије неправедан и да недостатак јединства међу приштинским политичким лидерима повећава разлику у ставовима Приштине и САД у вези са тим питањем, али и да размимоилажење у ставовима приштинских лидера чине Србију јачом и храбријом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана