Гујон у посјети Селаковићу: Наставићу борбу за српски народ

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД- Новоименовани вршилац дужности директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон изјавио је да је захвалан за прилику да кроз институције Србије настави да ради за српски народ.

Гујон је, на састанку са министром спољних послова Србије Николом Селаковићем, поручио да ће се свим снагама борити за очување и развој духовног, националног и културног положаја српског народа изван матице, његово економско и културно умрежавање са Србијом и очување српског језика и ћириличког писма.

Селаковић је Гујону пожелио много среће и успјеха у раду, уз увјерење да ће он, као освједочени борац за бољи положај српског народа на Космету и борац за истину о историјским догађајима у региону у протекле три деценије, у тијесној сарадњи са институцијама Србије учинити значајне помаке у пословима из своје надлежности, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Он очекује да ће тај орган управе у саставу Министарства спољних послова наставити да досљедно и приоритетно ради на заштити права и интереса и очувању културног и језичког идентитета дијаспоре и Срба у региону.

"Пружање помоћи у очувању и развоју духовне, националне и културне самобитности српског народа изван Србије, прије свега у региону посебно је важно, с обзиром на чињеницу да ће ускоро у земљама у окружењу бити организован попис становништва", закључио је Селаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана