Фокс њуз прекрстио Србију у “Серкосовобију”

Срна
Фокс њуз прекрстио Србију у “Серкосовобију”

Београд - У тексту “Фокс њуза” о могућем споразуму Београда и Приштине, за који се снажно залаже амерички предсједник Доналд Трамп, умјесто Србије је био наведен непостојећи ентитет “Серкосовобија”, али је накнадно та омашка исправљена.

Новинар Холи Мекеј у својој анализи објашњава читаоцима да су тензије између Косова и “Серкосовобије” толико велике да би могао избити оружани сукоб.

Она наводи да Трампова администрација жели да забиљежи још један спољнополитички поен охрабрујући, како каже, лидере Србије и Косова да потпишу мировни споразум на церемонији у Бијелој кући.

У тексту се напомиње да је извор “Фокс њуза” потврдио наводе да се предсједник /самопрокламованог/ Косова Хашим Тачи недавно у Њемачкој састао са тамошњим америчким амбасадором Ричардом Гренелом да би размотрили могућност да Приштина смањи тарифе на робу која стиже из централне Србије, што би довело и до смањења тензија.

Исти извор оцјењује да је Трамп отворио пут објема странама ка добијању веће подршке Вашингтона, те подсјећа да ће амерички предсједник подржати све оно о чему се обје стране сагласе и да је, за разлику од ЕУ, за Вашингтон све на столу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана