Ер Србија: На прољеће лет до једне од омиљених дестинација

ГС
Ер Србија: На прољеће лет до једне од омиљених дестинација

БЕОГРАД - Ер Србија од 15. маја 2023. године успоставља директне летове између Београда и Каира.

До главног града Египта, српска национална авио-компанија ће летјети три пута недјељно, сваког понедјељка, сриједе и петка, док ће се летови из Каира до српске престонице реализовати уторком, четвртком и суботом.

На овој рути летјеће авиони типа ербас А319. Авио-карте су већ у продаји, по цијени почев од 183 евра по смјеру у економској класи, са укљученим свим припадајућим таксама.

- Култура и историја Египта привлаче велику пажњу туриста широм света, а специфична клима учинила је земљу фараона атрактивном током читаве године. Пратећи потребе путника у Србији, али и у ширем региону Балкана, одлучили смо да уведемо редовну директну линију између Београда и Каира. Летове до главног града Египта наша компанија је обављала од лета 2019. године и драго нам је што ћемо сада бити у прилици да поново спојимо две пријатељске земље - изјавио је директор комерцијале и стратегије Ер Србије Бошко Рупић.

Увођењем директних летова између Београда и Каира, путницима који лете из тог града преко Београда доступне су добре авио-везе до Амстердама, Берлина, Барија, Париза, Диселдорфа, Рима, Лондона, Љубљане, Мадрида, Милано, Прага, Тивта, Беча, Цириха, Загреба и многих других дестинација у мрежи Ер Србије.

Смјештен поред Нила, главни град Египта никада не спава. У тој динамичној метрополи прожимају се различите религије и културе о чему сведоче неке од најпознатијих знаменитости Каира, попут улице Ал-Муиз, џамије Амр Ибн Ал Ас, коптске Висеће цркве и манастира Светог Симеона. Неизоставни дио боравка у граду на Нилу јесте посјета Гизи, обилазак пирамида и Египатског музеја, као и градских четврти Замалек и Маади. Љубитељи музике засигурно ће уживати у Каирској опери, а гастрономи у бројним ресторанима локалне и интернационалне кухиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана