Ејупи пријавио Вучића њемачким правосудним органима?

Агенције
Ејупи пријавио Вучића њемачким правосудним органима?

Приштина - Фљорим Ејупи, ког је предсједник Србије поменуо у контексту умијешаности у убиство Оливера Ивановића, обратио се правосудним органима Њемачке и пријавио Вучића.

Ејупи је иначе главни осумњичени за напад на аутобус "Ниш експреса" код Подујева 2001.

Он је те године и ухапшен, али је мистериозно нестао из базе Бондстил. Од момента када га је предсједник Србије поменуо у сриједу на ванредној конференцији, медији су писали да је ријеч о плаћеном убици, који зна многе косовске тајне.

Наиме, убрзо након што је у јавност изашла вијест да је косовско тужилаштво расписало међународну потерницу за потпредсједником Српске листе, Миланом Радоичићем, предсједник Србије одржао је конференцију за штампу, гдје је јавности саопштио да су српски органи увјерени да знају име убице, и по први пут изнио и сумње српских истражних органа о умијешаности Фљорима Ејупија, главног осумњиченог за злочин у Ливадицама, и у ово убиство.

Ова изјава изазвала је бурне реакције косовских званичника, али и бившег адвоката Ејупија, Махмута Хаљимија који је демантовао ове наводе. Послије ове изјаве предсједника Србије, како је потврдио Хаљими у изјави за новине "inFocus", Ејупи се обратио правосудним органима у Њемачкој, и пријавио Вучића, преноси КоССев писање приштинске "Gazete Expres".

"Да, Фљорим Ејупи је обавијестио немачку полицију да га српски медији повезују са атентатом на Оливера Ивановића, што нема везе са истином", рекао је Махмут Хаљими, преноси "Газета Експрес".

Додао је и да је Ејупи одмах отишао и пријавио случај њемачкој полицији и да му је је речено "не узнемиравајте се око овог случаја, ми се бавимо српским властима", преноси КоССев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана