Држављанин БиХ кријумчарио више од 70 лаптопа и таблета

Срна
Држављанин БиХ кријумчарио више од 70 лаптопа и таблета

Београд - Цариници Србије спријечили су држављанина БиХ /49/, са пребивалиштем у Новом Пазару да у Србију прокријумчари више од 70 половних лаптопа и таблета, као и 22 мобилна телефона, саопштено је данас из Управе царина Србије.

Лаптопи и мобилни телефони, као и резевни дијелови пронађени су на граничном прелазу Хоргош, на улазу у Србију из правца Мађарске, у аутомобилу “мерцедес бенц” аустријске регистрације.

Држављанин БиХ је цариницима рекао да носи половну веш-машину и кућиште компјутера, али су они прегледали возило и на разним мјестима пронашли лаптопе и мобилне телефоне.

Пронађена су 52 лаптопа “самсунг”, “тошиба” и “леново”, 22 мобилна телефона “самсунг”, “сони”, “нокија”, 18 таблета “самсунг”, “леново”, “асус”, два компјутера “епл” и два монитора исте марке.

Непријављена техничка роба откривена је испод ћебета које се налазило на задњем сједишту, у кутији са алатом, коферу путника, простору за резервни точак, чак и испод патоснице, гдје је било сакривено неколико лаптопа.

У половној веш-машини, коју је било могуће отворити тек након што се укључи у струју, у бубњу су били сакривени мобилни телефони и лаптопи, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана