Дрецун: Лајчак попушта Приштини да се и даље не држи договора

Срна
Дрецун: Лајчак попушта Приштини да се и даље не држи договора

БЕОГРАД - Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун оцијенио је да специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак лоше води тај процес јер попушта Приштини да се и даље не држи договора.

Реагујући на саопштење Лајчака да састанак екперата Београда и Приштине заказан за 28. септембар буде одгођен због вируса корона, Дрецун је рекао да Лајчак може да се позива на вирус корона, али не може да сакрије истину да Приштина минира наставак разговора и да не жели да се постигне било какав договор, већ само да добију признање од Београда и ништа друго.

- Због тога Београд не може да верује Албанцима да ће реализовати оно што ћемо договорити у будућности - нагласио је Дрецун за Телевизију "Пинк".

Коментаришући хапшења бивших припадника ОВК Хиснија Гуцатија и Насима Харадинаја, Дрецун је рекао да је то било очекивано због тога што су некадашњи припадници те терористичке организације износили повјерљиву документацију из Тужилаштва специјалног суда за ОВК.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана