Др Стевановић: Забринут сам, умро нам је дечко од 26 година

Срна
Др Стевановић: Забринут сам, умро нам је дечко од 26 година

Директор Клинике за инфективне и тропске болести у Београду Горан Стевановић истакао је да је младих од 26 година преминуо од посљедица вируса корона и да је веома забринут због пандемије и онога што би могло да услиједи.

"Преминуо нам је дечко 1994. годиште, без хроничних болести. То су страшне ствари, али и даље код мене на Вождовцу сваког дана гледам да се млади окупљају у зградама, у групама возе лифтовима, једни до других, нико маске не носи. Клиника је пуна младих људи, али многи у Србији то и даље не схватају", рекао је Стевановић у интервјуу за Објектив.рс.

Он је истакао да су старији схватили поруку и да се чувају за разлику од млађих.

"Након што се Инфективна клиника напунила пацијентима који су њихово годиште, са тешким симптомима ковида-19, крајњи је моменат да деца и млади озбиљно схвате каква опасност им прети", каже директор Инфективне клинике.

На питање да ли је ово исти вирус који смо имали у марту и априлу, колико се промијенио и да ли је мутирао, доктор Стевановић каже да се некоме чини да је ослабио некоме да је јачи, али да ни за једну ни за другу тврдњу не постоје докази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана