Додјела Видовданских одликовања у Београду: Присуствују највиши званичници Српске

Г.С.
Додјела Видовданских одликовања у Београду: Присуствују највиши званичници Српске

БЕОГРАД - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић на позив предсједника Србије Александра Вучића присуствују у Београду церемонији додјеле видовданских одликовања и свечаном пријему поводом Видовдана и ступања на дужност предсједника Републике у другом мандату.

Присустни су и премијерка Србије Ана Брнабић, министри, званичници Србије, те представници вјерских заједница и многе личности из јавног и културног и политичког живота.

Вучић је 31. маја у Народној скупштини положио заклетву за други предсједнички мандат, након што је 3. априла побиједио на редовним изборима са 58,59 одсто гласова од укупно изашлих у првом кругу.

Видовданска одликовања додјељују се заслужним појединцима и институцијама из земље и иностранства који су својим залагањем дали велики допринос у сферама у којима раде и дјелују.

Између осталих, добитници видовданских одликовања су холивудски глумац Рејф Фајнс, чувени тенор Андреа Бочели, фадо пјевачица Мариза, глумац Милош Биковић, селектори фудбалске и кошаркашке репрезентације Драган Стојковић Пикси и Светислав Пешић, академик Василије Крестић, редитељ Егон Савин, дјечије позориште у Суботици, гимназија у Чачку, јапански премијер Шинзо Абе, али и тројица српских ватрогасаца који су спасили дијете из шахта пуног воде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана