Додијељене награде Капетан Миша Анастасијевић, међу лауреатима Тамара Вучић

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - У пуној свечаној сали Ректората Београдског универзитета данас су додијељена признања "Капетан Миша Анастасијевић" за 2023. годину, а међу лауреатима ове престижне награде нашла се и супруга предсједника Србије Тамара Вучић.

Приликом додјела награде истакнуто је да је госпођа Вучић доследна у промовисању културног насљеђа, креативности и музичког стваралаштва, да је у свом хуманитарном ангажовању посебно фокусирана на помагање тешко обољелој дјеци и адолесцентима, а да свој несебичан допринос даје и  побољшању живота особа обољелих од ријетких болести. 

Наглашено је да је првој дами због ових заслуга раније већ додељено признање Националне организације за ријетке болести Србије, годишња награда Удружења за плућну хипертензију, као и плакета Института за јавно здравље “др. Милан Јовановић - Батут” за подршку деци која болују од ријетких болести. 

На­гра­да "Ка­пе­тан Ми­ша Ана­ста­си­је­вић" до­дје­љу­је се у окви­ру про­јек­та "Пут ка вр­ху" ком­па­ни­је "Ме­ди­ја ин­вент", на­ста­лог са основним задатком промоције, афирмације, вредновања привредног и друштвеног стваралаштва и изградње љњпше слике Србије.

Про­је­кат и до­дје­лу при­зна­ња по­др­жа­ли су уни­вер­зи­те­ти у Бе­о­гра­ду и Но­вом Са­ду, При­вред­на ко­мо­ра Ср­би­је, Уни­ја по­сло­да­ва­ца Ср­би­је и Ра­дио-те­ле­ви­зи­ја Вој­во­ди­не.

Поред госпође Вучић, добитници признања за 2023. годину су редитељи и умјетници Ђорђе Кадијевић и Егон Савин,  првакиња Опере народног позоришта у Београду мецосопран Љубица Вранеш, директорка Клинике за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма Светлана Вујовић, директорка Научног института за ветеринарство Србије Добрила Јакић - Димић, директорка Фонда за науку Републике Србије Милица Ђурић Јовичић, градоначелник Лесковца Горан Цветановић, професор Машинског факултета Милош Недељковић,  народни посланик у Скупштине Србије Стојан Раденовић, ФИМЕК Горан Пузић, књижевник и управник Народне библиотеке Србије Владимир Пиштало, умјетник и добротвор Моша Тодоровић, новинар Вечерњих новости Драган Вујичић.

Награде су добили и директор Коридора Србије Александар Антић, генерални директор Инфраструктуре железнице Србије Небојша Шурлан, Вршилац дужности генералног директора Електропривреде Србије Душан Живковић, директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић, директор “СМБ Бетоњерка" доо Суботица Мирослав Петричевић, директор ИЕЕГ Славко Вујовић, директор Мисала Кљајићево Никола Јурас и публициста и амбасадор УНЕСЦО Александра Нинковић Тасић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана