Ђурић: Вукли ме као пса, хтели да понизе српски народ

B92
Ђурић: Вукли ме као пса, хтели да понизе српски народ

Београд - Шеф Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да су у понедељак "албански сепаратисти покушали да на бруталан начин, насиљем и терором заузму сјевер Косова".

Ђурић, који се први пут обратио јавности послије хапшења, рекао је да је поносан на српски народ, који се, како је рекао, одбранио гандијевским методама.

"То за мене нису полицајци, то је разуларена терористичка банда. Послали су их на голоруке и ненаоружане људе. То је срамота и њих и оних који су ћутали и тако се сагласили", рекао је.

Ђурић је рекао да су припадници косовске полиције нису званичници већ "наоружане фаланге" и истакао да су њега "вукли као пса", да су покушавали да га понизе, као и Србију и српски народ.

"Ставили су ме у један од транспортера, ударали ме, покушавали су да ме застраше, набијали ми пушку у стомак, један је извадио и нож, сликали су селфије. Певали су на путу до Приштине, узвикивали 'Алаху екбер'", рекао је Ђурић.

Ипак, како је рекао, он има болове, али се осјећа добро.

"Да није било једног позива из Београда, насиље и терор над Србима би се наставио", рекао је Ђурић, али није рекао који је то био позив.

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана