Ђурић: Прва тема биће ЗСО, што се тиче српске стране

Срна
Ђурић: Прва тема биће ЗСО, што се тиче српске стране

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да ће, што се српске стране тиче, сутра у Бриселу у техничком дијалогу Београда и Приштине прва тема бити Заједница српских општина /ЗСО/.

Ђурић је, поводом изјаве специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака да ће бити ријечи о међусобним финансијским потраживањима, подсјетио да је тема ЗСО усвојена под окриљем ЕУ прије седам и по година.

Он је написао на "Твитеру" да ће могућа тема бити и питање имовине, приватне, државне и црквене.

Делегације Београда и Приштине наставиће у Бриселу технички дијалог, а из Канцеларије за Косово и Метохију су раније данас навели да ће се разговарати о формирању ЗСО и питању имовине.

Лајчак је на "Твитеру" написао да су се предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Владе /самопроглашеног/ Косова Авдулах Хоти сагласили да ће њихови преговарачи слиједити рјешавање међусобних финансијских потраживања и аранжмана за невећинску заједницу.

"Зато ћемо сутра разговарати о финансијским потраживањима, а о споразумима о невећинским заједницама у наредним данима", написао је Лајчак.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана