Ђурић: Почела хајка на Србе, ухапшен Горан Станишић

Агенције
Ђурић: Почела хајка на Србе, ухапшен Горан Станишић

Београд - Србин Горан Станишић ухапшен је на административном прелазу Јариње под оптужбом за наводне ратне злочине, чиме је почела очекивана хајка на Србе на Косову и Метохији, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић је навео да је је Станишић, према расположивим информацијама, ухапшен јуче у поподневним сатима пред супругом и сестром и одвезен за Приштину.

“Очигледна је намјера Приштине да се, због позива вођама терористичке ОВК за Хаг, направи својеврсна контратежа, зарад смиривања сопствене јавности, али и да би пред међународним институцијама и медијима поново покушали да стварају лажну слику о Србима као злочинцима”, навео је Ђурић у писаној изјави.

Станишић је често долазио на Косово и Метохију, посљедњи пут прије мјесец дана, и до сада није имао никаквих проблема приликом преласка административних прелаза.

Ђурић је хапшење Станишића оцијенио као још један у низу примјера застрашивања Срба ради довршетка етничког чишћења јужне српске покрајине, а нарочито сјевера.

“Најоштрије осуђујемо хапшење Горана Станишића и активирање некаквих тајних спискова и лажних оптужница привремених приштинских институција и тражимо његово хитно пуштање на слободу”, поручио је Ђурић.

Он је навео да су Канцеларија за Косово и Метохију и држава обезбиједили сву правну помоћ породици Станишић.

Станишић је расељено лице са Косова и Метохије, а од 1999. године живи у селу Међулужје код Младеновца, гдје живи и Богдан Митровић који је, према Ђурићевим ријечима, симбол хапшења на основу тајних оптужница Приштине и лажних свједочења косметских Албанаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана