Ђурић: Дијалог Београда и Приштине је у коми

Срна
Ђурић: Дијалог Београда и Приштине је у коми

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Марко Ђурић рекао је да је дијалог Београда и Приштине у коми, те навео да то нема везе са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, већ са чињеницом да многе земље које би морале да искористе свој утицај да спријече етнонационалистичко дивљање премијера самопроглашеног Косова, не користе свој ауторитет или нису заинтересоване.

Ђурић је указао да се у појединим случајевима дешава и нешто много горе, а то је да раније прокламовани приоритет о стварању демократског и мултиетничког друштва на Косову и Метохији замјењују неким другим геополитичким циљевима.

Он је нагласио да очување српских државних и националних интереса у великој мјери зависи од упорности српског народа да опстане на Косову и Метохији.

"За нас је кључан приоритет да подржимо опстанак нашег народа на Косову и Метохији. Наши људи треба да буду стрпљиви, мудри, да знају да је сада на њиховој упорности да остану и опстану, а држава Србија ће се потрудити да и новца и свега другога буде довољно", рекао је Ђурић за РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана