Ђурђевић Стаменковски: Српску нико не може да подијели

РТРС
Ђурђевић Стаменковски: Српску нико не може да подијели

БАЊАЛУКА - Министар за бригу о породици и демографију Србије Милица Ђурђевић Стаменковски најоштрије је осудила изјаву министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза за коју је рекла да је антицивилизацијска и антидемократска и која најбоље показује да је Свесрпски сабор узнемирио све оне који желе сукобе и подјеле у Српској, БиХ и на Балкану.

Недопустиво је да у 21. вијеку неко непримјерено и бахато Србима у Републици Српској неко пријети прогоном по узору на велику трагедију коју су преживјели крајишки Срби, рекла је Ђурђевић Стаменковски у Бањалуци након стастанка са предсједником Српске Милорадом Додиком.

- Републику Српску су жељели да сведу на ниво топонима. Покушали су да избришу њено крштено име користећи скраћеницу РС. Називали су је мањим ентитетом БиХ, а сада ни то више није довољно него појединци који не желе суживот и поштовање Дејтонског споразума, најављују да би Републику Српску подијелили на два босанска кантона, источни и сјеверни - нагласила је Ђурђевић Стаменковски.

Она је истакла да "Републику Српску нико не може да подијели, потлачи и подчини, и она није ничија слушкиња.

- Српска је тековина борбе нашег народа да на овим просторима буде свој на своме. Та борба није трајала пет година већ пет вијекова. Зато је важно да сви разумијемо да Српска данас када се налази на великим ударима и када је њено руководство изложено пристисцима, има безрезервну подршку и званичну подршку Србије која је изражена Декларацијом и констатована и усвојена на Свесрпском сабору - закључила је министар за бригу о породици и демографију Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана