Дио Покрета „Ми“: Прерастамо у политичку странку - нећемо подржати власт у Београду

GS
Foto: Sputnik

Покрет „Ми - Глас из народа прераста у политичку странку, али неће имати класичну страначку инфраструктуру, речено је данас на конференцији за медије чланова једног дијела тог покрета. Они истичу да је једно сигурно - неће подржати актуелну власт у Београду.

„Имаћемо извршни одбор и скупштину, неће бити главног одбора, али нећемо имати лидера“, рекао је Синиша Љепојевић на конференцији за медије поводом разлаза са Бранимиром Несторовићем и Александром Павићем.

Како је рекао, од седам оснивача, њих пет је остало, док ће покрет наставити да ради, као и да ће се у том наставку и даље ослањати на раније усвојене принципе.

Додао је да ће сигурно овај раскол довести у одређеној мјери до разочарања међу људима који су их подржавали.

"У међувремену, ми који смо остали треба да извучемо неке поуке и да урадимо да ствари које су извориште проблема да их у највећој мери елиминишу“, навео је он.

Превелик је медијски значај дат овим дешавањима, казао је Љепојевић и додао да се ипак се може препознати шта је основна линија покрета.

„Ови што су отишли, не знам шта ће да раде. Ми нисмо променили своје принципе. Овај покушај разбијања је генерисан неистинама“, навео је он.

На питање како коментаришу најновију информацију то што је Несторовић објавио да формира нову странку под називом „Прави Ми“, Љепојевић је рекао да Несторовић очигледно хоће да користи статус имена.

"За нас није изненађење што Несторовић и Павић оснивају своју странку, јер је то Несторовић и рекао кад је напуштао покрет", закључио је он.
Митар Ковач је рекао да се расцеп није десио случајно.

„Несторовић је показао да није доследан у овом смислу“, истакао је Ковач и изразио жаљење што је, како је казао, Павић залутао за њим.
Он је истакао да је недопустиво је да носилац листе напусти покрет и да је то за сваку осуду.

"Ми као покрет имали смо дуплу несрећу: прелетање носиоца београдске листе и носиоца републичке листе", рекао је Ковач.

Јован Јањић каже да се не може говорити о расколу у покрету јер су само двојица напустили покрет.
Како је истакао на све ово је достао утицао председник Републике Српке Милорад Додик.

"Ми за састанак са Додиком нисмо знали и прешли смо преко тога. Говорено је у наше име, а да то нисмо знали. То је чињеница коју је сам Несторовић изнео", рекао је Јањић.

Након тог сусрета са Додиком, Несторовић је рекао да је схватио да је боље да у покрету постоји председнички принцип одлучивања, због чега је на крају дошло до расцепа.

Додао је и да се њима многи баве, да су предмет праћења и анализирања многих, па је зато логично и да многима сметају.

"Покрет наставља под истим именом, има свој логи и жиг. Иза нас не стоји нико, иза нас не стоје инострани центри моћи. Жао нам је што је дошло до ове немиле ситуације, али то је била изричито њихова одлука", рекао је Јањић.

Драган Станојевић истиче даје он сам највише нападан.

"Све што су изјавили о мени је потпуна лаж. Ништа није наговештавало овако нешто.Са Несторовићем смо имали одличну сарадњу до последњег момента", рекао је Станојевић и додао да његова тежина личности не може да се бори са тежином Несторовића.

Каже и да је неистина да је он насрнуо на Александра Павића.

Он је показао записник са састанка где је констатовано да су Несторовић и Павић напустили покрет.

Бранко Павловић је рекао да ће у Скупштини Србије имати извесно седам, а могуће осам посланика од 13, што значи, како је рекао, да ће у мањини остати група блиска Несторовићу и Павићу.

"Ово није крај утакмице, ово је почетак", каже Бранко Павловић додајући да је у питању напад на покрет, са циљем да људи буду разочарани у ову политичку опцију.

Како напомиње, тек када људи схвате шта је намјера, почиње да се броје голови и резултати, преноси Спутник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана