Данкини родитељи: Свијеће палимо да јој освијетлимо пут

ГС
Данкини родитељи: Свијеће палимо да јој освијетлимо пут

БОР - Мајка и отац Данке Илић, Ивана и Милош по први пут су заједно говорили су о кобном дану 26. марту када су остали без кћерке.

Са кнедлом у грлу први је проговорио Данкин отац, а онда се укључила и мајка која је јасног става да не жели да јој било ко изјављује саучешће пошто она у дубини душе вјерује да је њихово дијете живо.

-Због свега што је изречено о нама и што смо блаћени на најгори могући начин нас двоје као родитељи, рекли смо да ћемо се јавно обратити када се случај реши односно када сазнамо целу истину о нестанку наше кћерке Данке – рекао је Милош Илић за „Републику“.

Ивана и Милош препричали су како је њихов срећан живот у трену претворен у кошмар из ког се кажу никад не излази.

– Шта мислите како је нама?! Како је нашим душама и срцима?! Како нам је без детета? Како нам је кад нас син пита гдје му је сека, кад каже” Мама, гдје је Данка?”, а ње нема – рекла је Ивана гледајући погледом безнађа.

На питање да опише како је нестала Данка и шта је истина о њеном нестанку родитељи су у глас рекли: “Све је лаж”. Осим да је за њом трагало много људи.

-Ивана је добра мајка и ја сам добар отац, али… Још се није стигло до истине. Ухапшени су монструми, али… – рекао је Милош.

Ивана и Милош кажу за “Републику” да не прихватају изразе саучешћа околине иако носе црнину од дана када је полиција саопштила да су се обистиниле најстрашније сумње и да су њену Данку двојица радника ЈКП Водовод Бор Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић ударили службеним аутомобилом, убацили је у кола и њено тијело потом бацили.

-Ми не прихватамо када нам изјављују саучешће, замолимо их да то не раде, јер и даље нисмо видели кћерку. И даље постоји тај један трачак наде да ће нам се жива вратити. Оне свеће, желим да истакнем, нисмо палили због оног најгорег, него да јој осветлимо пут да се врати – каже Ивана.

Онда описује кошмар који је каже настао изненада на мјесту које је страшно вољела.

-Данку и сина сам тог дана одвела са намером да се играју на месту гдје сам ја одрасла и гдје ме вежу најљепше успомене. Тамо сам имала прелепо детињство. Страшно је што ме неко сумњичи само зато што сам децу одвела на мјесто које је толико битно за мене – рекла је Ивана.

Када је о осумњиченима ријеч Милош каже: „Не дај Боже да их видим“.

-Према ономе што нам је полиција рекла монструми су нам убили дете. Причали смо и са начелником полиције у Бору и са београдским. Они су нама рекли како се то све десило. Пратили су их преко ГПРС, кажу да су имали стајање ту. Открили су да су мокрили на тарабе, па су ишли на доле, па су ударили Данку и шта су урадили, па су имали још једно стајање и ја сам их срео доле – каже он.

У свој муци Милош каже да би убице за њега били хероји да су дјевојчицу одвезли код љекара када су је ударили аутомобилом.

.Да су шта год урадили са дететом, али ваљано, да су јој помогли, да су је однели код љекара или да су стали код неког комшије и питали чије је дете које су ударили - верујете ми да би они за мене били највећи хероји. Али, пошто су ово урадили што јесу, односно што полиција каже да су признали, ја немам речи за њих. Монструм то је блага ријеч за њих. Смртна казна није за њих, то би била награда за њих. То треба да робија до краја живота и то што ће тамо да им раде није мој него њихов проблем – каже Милош.

Ивана се жали да су јој ноћи најтеже када син заспи, а она остане будна са супругом да оплакује кћерку.

-Не дао Бог никоме такву и толику бол. Од овог се не опоравља. Моја агонија је почела од тренутка кад је из дворишта Данка нестала – каже Ивана.

Ивана каже да је страховито повређују непознати људи коментарима на друштвеним мрежама, а шок изјава мајке убице Светлане Драгијевић је страховито узнемирила.

-Много ме све то боли, причају да сам дјецу добила са другим мушкарцима, а не са Милошем. Износе разноразне покварене теорије, а поготово кад сам прочитала да је мајка тог човека изјавила да је Данка жива и да ја знам гдје је и да сам крива за све – ширећи руке истакла је Ивана.

Додаје да су и неки људи који их знају учествовали у ширењу гласина па истиче примјер угоститељке која је изјавила да у јануару Данка није знала да хода.

-Она је видела Данку у колицима , а дете је било поспано па је зато лежала у колицима. Иначе, она је проходала још 7. маја, дан након првог рођендана и у тренутку нестанка је сигурно ходала – истакла је млада мајка.

Изразила је захвалност полицији која је од почетка ангажована на случају у нади да ће се разријешити све до краја.

-Хвала свима из полиције, то желим да кажем, јер осећам да нисмо сами у свему – истакла је./

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана