Данкине убице пребацују у Београд: Ово је шест корака у истрази злочина који је згрозио регион

Курир
Foto: Новости

БЕОГРАД - Више јавно тужилаштво у Зајечару води истрагу против Срђана Јанковића (50) и Дејана Драгијевића (50), а на терет им се ставља тешко убиство

Дејан Драгијевић (50) и Срђан Јанковић (50), осумњичени да су 26. марта убили Данку Илић (2) у Бањском пољу код Бора биће доведени из притвора у Зајечару у Специјалну затворску болницу у Београду ради психијатријског вјештачења, које ће се обавити у склопу истраге Вишег јавног тужилаштва у Зајечару.

Како сазнаје Курир тужилаштво ће поред психијатријског вјештачење осумњичених, предузети још најмање пет доказних радњи у случају против двојице радника борског ЈКП “Водовод”, а који се сумњиче да су дјевојчицу прво ударили службеним колима, затим је задавили и сакрили њено тијело које ни дан данас није пронађено.

Трагови, отисци, блато

- Драгијевић и Јанковић у наредном периоду биће доведени у Београд у Специјалну затворску болницу ради психијатријског вештачења, а истовремено тужилаштво ради на испитивању сведока, вештачењу базних станица, телефона осумњичених, аутомобила “фиат панда” који је у власништву ЈКП “Водовод”, као и ДНК вештачења укључујући и гаредеробу осумњичених - каже извор Курира упознат са истрагом и објашњава да се раде и сва остала вјештачења укључујући и просторно-временско, као и трагова отисака прстију, блата...

Један свједок биће испитан данас, а у питању је мајка Дејана Драгијевића, Светлана, која ће једина имати право да не свједочи јер је близак сродник осумњиченог. Са друге стране, Дејанов отац Радослав, осумњичен је у овом предмету за друго кривично дјело, за помогање сину послије убиства.

- Сви који су били у контакту са дететом, имали сазнања, учествовали у потрази или видели било шта сумњиво кобног дана сведочиће у тужилаштву. Радитељи мале Данке, Ивана и Милош, такође ће бити позвани, јер су обоје, како је и објављено, тог дана срели или видели осумњичене, што их чини кључним сведоцима у истрази. Отац их је чак и питао да ли су видели дете, док је мајка једног приметила поред аутомобила испред дворишта у Бањском пољу - објашњава извор.

Према његовим ријечима, сва вјештачења требало би да утврде шта се тачно догодило тог 26. марта у Бањском пољу.

- Вештачења ће помоћи се утврди на који је тачно начин мала Данка ударена аутомобилом и где је тачно била у возилу након што је у њега убачена. Такође, трагови на одећи осумњичених или некој од заплењених ствари и алата, требало би детаљније да открију како је дете страдало - каже извор из истраге.

Обдукција важна

На крају, вјештачење базних станица и телефона Даргијевића и Јанковића потврдиће тачно кретање које је до сада урађено уз помоћ ГПС локације аутомобила “фиат панда”.

- Важно је и да се пронађе тело, а обдукција би дала многе одговоре. Међутим, како време одмиче, питање је и у каквом стању ће се тело прнаћи, те да ли ће се уопште моћи радити обдукција - каже саговорник.

Подсјетимо, Данка Илић нестала је 26. марта са породичног имања у Бањском пољу док је била са мајком и братом и од тада јој се губи сваки траг. Вијест да је убијена и да су двојица осумњичених полицији признала језиви злочин послије хапшења погодила је Србију 4. априла и од тада траје потрага за њеним тијелом.

 

Потрага не престаје

У потрагу за тијелом убијене дјевојчице за викенд су се укључили и припадници Жандармерије. Они су претражили терен од села Злот ка селу Сумраковац, на којем се налази неколико депонија и резервоара са водом.

- Један од осумњичених за убиство је на саслушању признао да је преместио тело, што отежава рад полиције - подсјећа извор и додаје:

- Припадници Управе криминалистичке полиције из Београда и Бора интензивно раде на проналаску тела и утврђивању свих чињеница и околности у вези са овим случајем.

Шест доказних радњи

- психијатријско вјештачење осумњичених

- вјештачење аутомобила “фиат панда”

- вјештачење телефона и базних станица

- ДНК вјештачење гардеробе и одузетих предмета

- просторно-временско вјештачење

- испитивање свједока

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана