Дачић: Подносим оставку ако Косово уђе у Интерпол

Агенције
Дачић: Подносим оставку ако Косово уђе у Интерпол
Дачић: Подносим оставку ако Косово уђе у Интерпол

Београд - Косово на сједници Интерпола у октобру сигурно неће бити примљено у ту међународну организацију, тврди шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Дачић додаје да ће уколико се то ипак деси поднијети оставку.

Уз подсјећање да је већ 15 земаља повукло признање самопроглашене косовске независности, Дачић тврди да ће ускоро бити још нових нота за повлачење признања и да ће са 116 број земаља које су признале Косово бити мањи од 96.

''То није моја индивидуална лична акција, то сам се договорио с председником државе Александром Вучићем, а иза тога стоји Влада Србије. То је од великог значаја за позиционирање наше државе јер не би толико инсистирали да се престане с акцијом повлачење признања да је то нешто што нема ефекта'', рекао је Дачић.

“О глави нам раде мангупи у нашим редовима”

Шеф српске дипломатије и лидер социјалиста Ивица Дачић вјерује да је потребно да се промјене неки министри из СПС, јер, како каже, “није ни Вучићу ни мени проблем оваква опозиција, већ мангупи у нашим редовима”.

У интервјуу за АЛО Дачић каже да је Вучић уз праву кад каже да су промјене потребне не зато што неко ради лоше већ јер су саме промјене битне, прије свега зато што подстичу на нови, бољи рад.

''Исто важи и за мене, поставићу себи циљ, који ако не остварим, повлачим се у пензију'', казао је Дачић и прецизирао да ће сваки функционер СПС-а добити циљ који мора да оствари на предстојећим изборима.

То подразумијева, објашњава, да ће у сваком граду имати циљ колико гласова треба да освоје, а ко то не испуни неће остати на функцији, а ту мисли и на себе.

Негира да се спрема да буде премијер, односно, како спекулишу медији, да тиме уцијењује Вучића, те објашњава да су свете приче подметнуте да би се стекао утисак да су он и Вучић у сукобу, односно да се сакрије да они заједно раде за Србију.

''Ја сам председник странке која излази на изборе, водим листу, нормално је да сам кандидат те листе за премијера. Није реч да неког уцењујемо, наравно да премијера предлаже онај ко има највећи број гласова. А реално - зна се ко ће освојити највећи број гласова'', наводи.

Помиње истраживање по којем су две најпопуларније странке у Србији СНС и СПС, док су опозициони лидери Ђилас, Јеремић и Тадић политичари с највећим бројем негативних оцена, те констатује: ''Део опозиције окупљен око Ђиласа да има било какве шансе, никад не би бојкотовао изборе...''

Опозицији замјера да нема никакав програм о важним питањима земље, попут заједничког става о Косову, односа према Русији, страним инвеститорима...

Каже да је и ''голим оком'' видљив прогрес држава доживљава, ''они се противе што је реконструисан Трг републике, што се граде ауто-путеви по Србији и отварају нове фабрике...''

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана