Дачић: Лицемјерно покретање поступка због заставе у свлачионици

Срна
Дачић: Лицемјерно покретање поступка због заставе у свлачионици

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић истакао је да је лицемјерно покретање поступка Међународне фудбалске федерације /Фифа/ против Фудбалског савеза Србије због истицања заставе у свлачионици репрезентације, јер УН нису признале самопроглашено Косово, те да је ријеч о двоструким аршинима.

"Ми не можемо ту сада као држава да реагујемо, зато што су то спортске организације. Али, то показује како је велико лицемерје. Је л' замислите сада да је Украјина ту? И да она каже, Крим је Украјина, нема предаје", рекао је Дачић.

Он је упитао да ли би у том случају неко избацио Украјину, да ли би неко казнио Украјину.

"Како их није срамота? Чекај, јел они стварно мисле да смо ми сви глупи и да ми сви не разумемо о чему је реч", изјавио је Дачић за ТВ "Прва".

Он је додао да вјероватно ту постоје неке процедуре и да не зна каква казна може да буде.

"Новчана, вероватно. То је лицемерно. Је л' Косово проглашено за државу? То што је примљено у Фифа не значи ништа. Тамо има и чланица регионалног карактера. Овде УН нису признале Косово. Та застава говори о фудбалу да нема предаје, ја сам је тако разумео", нагласио је Дачић.

Фифа је покренула поступак против Фудбалског савеза Србије због истицања заставе на којој је Косово и Метохија приказано као дио Србије у свлачионици у вријеме одигравања утакмице против Бразила на Свјетском првенству у Катару.

Слика заставе са поруком "Нема предаје" на српском језику постала је вирална на друштвеним мрежама када ју је подијелила Хајрула Чеку, министар културе, омладине и спорта самопроглашеног Косова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана