Дачић: Избегавајте путовања у Анкару због могућих терористичких напада

Танјуг
Дачић: Избегавајте путовања у Анкару због могућих терористичких напада

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић упозорио је данас грађане Србије да у наредним седмицама избjегавају путовање у Турску, а посебно у главни град ове државе -Анкару, због могућих терористичких напада.

Додао је да треба имати у виду да се то може односити и на друге крајеве Турске и замолио грађане Србије, да уколико немају преку потребу у наредним недjељама избjегавају путовање у ту земљу. 

"Уколико се већ наши грађани налазе тамо, требало би да избегавају места са пуно људи на јавном простору, као што су пешачке зоне, метро, аутобуске и железничке станице и остала слична места. Ово говорим искључиво из разлога безбедности, јер имамо обавезу да као што то раде и друге земље упозоримо наше грађане да се не би десило да дође до терористичког напада, а да ми то нисмо поделили са грађанима", рекао је Дачић.

Додао је да су Србија и Турска у добрим односима, да развијају сарадњу на свим нивоима. 

"Међутим и ако нам је Турска пријатељска земља, морам да поделим са грађанима информације које смо добили од безбедносних служби. Значи, савет је и препорука да се у наредних неколико недеља избегавају путовања у Анкару, а уколико путују у неке друге градове или морају да буду тамо, грађани би требало да избегавају места на којима су могући терористички напади", поручио је Дачић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана