Црногорски тужиоци испитују Беливука и Миљковића у Београду

Танјуг
Црногорски тужиоци испитују Беливука и Миљковића у Београду

БЕОГРАД- У сједишту Тужилаштва за организовани криминал у току је саслушање вођа организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића по замолници Црне Горе.

Њих двојицу, као и припадника њихове групе, осумњиченог Небојшу Јанковића привели су припадници судске страже уз јаку пратњу полиције и жандармерије из Окружног затвора у Београду у којем се налазе од фебруара због поступка који се против њих води у српском тужилаштву за организовани криминал.

Беливука, Миљковића и Јанковића данас испитују тужиоци из Црне Горе у вези са убиствима Дамира Хоџића, Адиса Спахића, и отмицом Мила Радуловића Капетана.

Специјално државно тужилаштво Црне Горе води истрагу у вези са тим убиствима против Беливука, Миљковића и Јанковића али и против 11 својих држављана.

Овом истрагом су обухваћени Игор Божовић, Слободан Кашћелан, Радоје Звицер, Радивоје Живковић, Милан Вујотић, Драган Кнежевић, Радоје Живковић, Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић, Ратко Живковић, Милош Радоњић, Душко Рогановић и Владимир Вучковић.

Према до сада прикупљеним доказима, након што су у октобру прошле године у кући надомак Спужа осумњичени убили Спахића и Хоџића, отетог Радуловића су премјестили на друго мјесто и убили, преносе црногорски медији.

Претходно су од њега изнудили све информације везане за дјеловање „шкаљарског клана“, односно криминалне групе којој је он наводно припадао. Радуловић је, вјерује се, убијен, након двомјесечног мучења, у децембру прошле године.

Беливук и Миљковић су, како сумња црногорско тужилаштво , за вријеме извршења наведених кривичних дјела, нелегално ушли у Црну Гору мимо граничних прелаза и без дозволе државних органа те земље. У Србију су се, наводе тужиоци, вратили на исти начин.

Беливук и Миљковић данас ће такође бити саслушани у вези са убиством Митића, у оквиру истраге која је покренута против њих у октобру након потврђивања оптужнице која их већ терети за пет убистава, трговину дрогом, отмице и друга тешка кривична дгела.

У Тужилаштву за организовани криминал за Танјуг су раније рекли да им је замолница достављена 8. новембра, а да је суд одобрио указивање међународне правне помоћи 16. новембра.

Миљковић и Беливук су у притвору у Београду од фебруара и терете се за низ кривичних дјела, међу којима је и шест убистава.

Ускоро ће им бити заказано суђење пред Специјалним судом у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана