Цариници пронашли омањи бутик гардеробе и обуће у комбију

Tanjug
Foto: Uprava Carina Srbije

БЕОГРАД - Српски цариници су у сарадњи са полицијом, на улазној страни прелаза Хоргош, спријечили једну путницу у покушају да у комбију прокријумчари фирмирану гардеробу и обућу, којом би се могао опремити омањи бутик.

Прекршај је откривен када је за детаљан преглед издвојен комби њемачких регистарских ознака, којим је на релацији Берлин-Нови Сад сама путовала 47-годишња држављанка Србије, наводи се у саопштењу Управе царине.

Осим што је на прелаз ушла траком намјењеном онима који немају ништа за пријављивање, путница је то и потврдила у разговору са цариницима, рекавши да поред личног пртљага превози само половну машину за сушење веша и четири коришћене дрвене столице.

Иза сједишта и у товарном дијелу возила цариници су пронашли нову гардеробу и обућу робних марки ''Пума'', ''Најк'', ''Карл Лагерфилд'', ''Boss'', ''Levis'', ''Guess'', ''Гап'' и других, чија је вриједност процијењена на око 18.000 евра.

Поред кријумчарене гардеробе и обуће до окончања прекршајног поступка, задржан је и комби, чиме укупна вриједност откривеног прекршаја премашује 20.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана