Бурне реакције породице убијене дјевојке према окривљеном

Танјуг
Бурне реакције породице убијене дјевојке према окривљеном

БЕОГРАД- У Вишем суду у Београду данас је за 19. октобар одложено припремно рочиште пред почетак суђења Стојану И. (37) поводом оптужбе да је 10. априла ове године у Рипњу, на свиреп начин убио 16-годишњу дјевојку, а потом покушао да убије и три члана њене породице.

Суђење је одложено због изостанка браниоца оптуженог.

С обзиром на то да је суђење било затворено за јавност, из суднице се чуло како чланови породице убијене, оптуженом вичу “монструме један ти ћеш моје дете да дираш”, а убрзо након тога је оптужени изведен из суднице.

Баби и мајци убијене је позлило због чега су уз помоћ страже напустиле судницу.

На припремном рочишту, које је затворено за јавност, оптужени ће се кратко изјаснити о кривици, а по завршетку ће судија заказати главни оретрес (суђење) којем ће јавност присуствовати.

Више јавно тужилаштво у Београду Стојана И. терети за кривична дјела тешко убиство и тешко убиство у покушају.

Како је раније саопштено из тужилаштва, постоји оправдана сумња да је Стојан И. 10. априла око 14.30 часова најприје провео неко вријеме у разговору са породицом малољетне оштећене у њиховој породичној кући у Рипњу, а потом колима повезао њу и њеног малољетног брата до центра насеља како би отишли у продавницу.

Када је брат оштећене отишао у продавницу, Стојан И. је, како се сумња, одвезао дјевојку у ненасељени дио Рипња и зауставио возило на косини испод железничке пруге, у простору између растиња.

Када је она изашла из возила Стојан И. је почео да је вуче и обнажује, док се она опирала, па је почео да је убада ножем у предјелу трупа, врата и руке, усљед чега је трпела јаке болове и задобила тешке тјелесне повреде опасне по живот од којих је преминула.

Након извршења овог кривичног дјела осумњичени се вратио до њене породичне куће и тамо ножем нанео више тешких и лаких тјелесних повреда њеној мајци, баби и ујаку. Након тога је изашао из куће и напустио лице мјеста својим возилом.

Убрзо након тога је ухапшен.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана