Бурна сједница скупштине Србије: Камбери није бирао ријечи, Дачић га упозорио

Тањуг
Бурна сједница скупштине Србије: Камбери није бирао ријечи, Дачић га упозорио

БЕОГРАД - Посланик Уједињене долине - СДА Санџака Шаип Камбери није бирао речи говорећи лоше о власти у Србији, а током Камберијевог излагања реаговао је предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић који је га је позвао да води рачуна о свом ријечнику, односно да употребљава изразе који приличе републичком парламенту.

 “Не желим да улазим у расправу и да полемишем, а могао бих, да ли је нешто тачно или не. Поштујте изразе и користите примерен речник, да не бих морао да предузимам мере, а нисам имао намреу да било какве мере предузимам. Немојте да ме провоцирате”, рекао је Дачић.

Камбери је своје изгалање почео са: “Мирдита, добар дан”.

“Када бих послушао савет који даје Меша Селимовић човеку коме жели добро не говори увек оно што мисли, требало би да ћутим, али ја нисам изабран да ћутим већ представљам глас Албанаца прешевске долине”, рекао је Камбери.

“Ја не представљам ни жуте, ни црне, ни плаве, већ дискриминсане Албанце. Ко би могао да помисли да ће једина опозиција у Скупштини Србије бити Албанци и Бошњаци. Баш тужно за демократију. Овакав парламент није могао да произведе чак ни Слободан Милошевић”, рекао је Камбери.

Како је додао, власт састављена од лијевог и десног центра произвела је, како он види, тоталитарну власт која је изабрана преко демократрског процеса, баш као што раде, каже, сви модерни тоталитарни политичари.

Србију је упоредио са Бјелорусијом, а власт назвао “ретушираним радикалима” који се, каже, брину за свој имиџ, па у влади има 11 жена, постоји и Министарство за људска права, и све то изгледа као “перфектан сценарио”, док се свакодвнено користи говор мржње и сексизам.

Камбери је рекао да предсједник Србије Александар Вучић говори како отвара фабрике од Суботице до Врања, а не до Бујановца и Прешева и позвао га да отвори бар једну фабрику у тим општинама.

Говорећи о положају националних мањина, позвао је Брнабић да представи етничку структуру запослених у болници у Врању или на наплатним рампама у Бујановцу.

Дачић је одговорио да у Бујановцу где је 50 одсто Срба нема ниједног у власти.

Посланик СНС Миленко Јованов је примјетио да би излагање Камберија било боље и интересантније да је добио позив да уђе у владу и позвао је Дачића да реагује сваки пут када неко покуша да представи Србију каква није.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана