Брнабић: Влада ће помоћи поплављенима

Срна
Брнабић: Влада ће помоћи поплављенима

Београд - Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да ће бити обештећени сви који су протеклих дана погођени поплавама, те указала да су инвестиције од 2014. и 2015. године у систему одбране од поплава дале резултате.

“Данас је ситуација много боља. То стварно нису огромне штете, с обзиром на то колико је кише пало. Јако сам задовољна колико је урађено и како тај систем делује”, рекла је она за РТС. Брнабићева је објаснила да је ванредна ситуација у неким општинама проглашена зато што се тако може реаговати брже и ефикасније.

Она је навела да се у Лучанима за само четири сата ниво ријеке подигао за чак 3,7 метара, са 70 центиметара на 4,4 метра.

“Насип који смо тамо изградили није пробијен, у њега смо уложили 2,5 милиона евра и стварно нам се сваки цент исплатио”, додала је Брнабићева.

Према њеним ријечима, нека насеља и куће није било могуће одбранити зато што су грађени без дозволе и на територији која је у плавном подручју.

“У четвртак на седници владе тражићемо од локалних самоуправа процену штете, пружићемо им сву техничку помоћ да то ураде, и кроз текућу буџетску резерву и робну резерву да обештетимо људе, да им помогнемо”, рекла је Брнабићева.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана