Брнабић: Српски народ не могу да терете за геноцид

Срна
Брнабић: Српски народ не могу да терете за геноцид

Београд - Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да Србија не спори да је у Сребреници почињен злочин, али да српски народ не могу да терете за геноцид.

Брнабићева је подсјетила да је директор центра “Симон Визентал” Ефраим Зуроф потврдио да у Сребреници није било геноцида.

“Питајте њега он је већи стручњак за геноцид од Ане Брнабић. Он је рекао да у Сребреници није било геноцида и да би то била релативизација речи геноцид. Српски народ не може да се терети за то”, рекла је Брнабићева новинарима.

Она је на питање зашто је проблем да Србија каже “да је у Сребреници почињен геноцид” одговорила да као премијер Србије може да се руководи само оним што је рекло највише законодавно тијело, Скупштина Србије, кроз Декларацију о осуди злочина у Сребреници.

Брнабићева је подсјетила да је у Подрињу убијено 3.267 Срба и да за та убиства нико није одговарао и никоме није жао, преноси Тањуг.

“Да видимо ко је тај ко негира злочине, ко је тај ко није привео правди људе који су их починили. Зар 3.267 људи није много, зар нису важни?”, упитала је Брнабићева.

Она је поручила да Србија не велича ратне злочине, нити прибјегава ревизионизму и да је једина земља у региону која је сарађивала и изручила све људе који су били оптужени у Хагу, те казнила све починиоце злочина.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана