Брнабић: Србија ће бити међу 20 земаља које ће прве добити вакцину

Срна
Брнабић: Србија ће бити међу 20 земаља које ће прве добити вакцину

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да ће Србија бити међу 20 земаља које ће прве добити вакцину против вируса корона.

“Доста рано смо кренули у преговоре са различитим партнерима и компанијама. Очекујем да је имамо, чим буде безбедна, чим се буду завршиле фазе тестирања”, рекла је Брнабићева.

Она је оцијенила да охрабрују подаци о опадању броја хоспитализованих већ 11 узастопних дана, али да је јучерашњих 255 заражених ипак идаље висок.

Што се тиче почетка школе, Брнабићева је навела да све иде ка томе да она почне са радом од првог септембра.

“Најближи смо томе да од 1. септембра, посебно млађи ђаци од првог до петог разреда, крену да похађају наставу у школама”, навела је Брнабићева и додала да ће у седмици која слиједи бити више информацијала о томе.

Односе Србије и Хрватске, Брнабићева је оцијенила као изузетно комплексне и тешке и подсјетила да Србија увијек шаље искључиво поруку мира.

“Желимо помирење, мир, не тражимо од вас да признате злочине и геноцид у Јасеновцу. Желимо да нас оставите да тугујемо на миру”, рекла је Брнабићева за Телевизију “Прва”.

Она је рекла да јој је тешко да осуди чин Бориса Милошевића, који је отишао на обиљежавање “Олује”, али да га не подржава и не разумије тај потез.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана