Брнабић: Преговарамо са свим произвођачима вакцина

Срна
Брнабић: Преговарамо са свим произвођачима вакцина

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да се држава труди да омогући да вакцине против вируса корона буду у Србији током децембра, али да ће то зависити и од тога колико се брзо региструју у земљама поријекла.

Брнабићева је истакла да се преговара са свим произвођачима, како би грађани Србије имали вакцину коју желе или ону у коју имају највише повјерења.

“Ми смо део Ковакс (COVAX) механизма али такође и билатерално разговарамо са свим странама - од америчког жФајзераж са којим имамо предуговор, кинеског 'Синуфарма' са којим у овом тренутку радимо на предуговору, имамо комуникацију са руским произвођачем 'Спутњик пет' вакцине, такође и са 'АстраЗенеком'”, рекла је Брнабићева новинарима у Нишу.

Она је објаснила да се на питању набавке вакцина против вируса корона ради већ неколико мјесеци, како би се обезбиједило да Србија буде једна од првих земаља која има приступ вакцинама.

Брнабићева је истакла да се истовремено ради и на томе да оне прођу све стандардне процедуре на најбржи и најефикаснији могући начин и навела да се процедуром око набавке вакцина баве надлежне службе при Министарству здравља, Агенцији за лијекове и медицинска средства, те институти “Батут” и “Торлак”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана