Брнабић: Посета Абазовића Србији прошла одлично

Танјуг
Брнабић: Посета Абазовића Србији прошла одлично

БЕОГРАД - Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је посета предсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића нашој држави прошла одлично, али да треба да се ураде неке конкретне ствари како би се видело да ли су дви земље ресетовале своје односе.

Брнабић је на ТВ Прва рекла да су разговори са Абазовићем били добри и да су ријешена нека питања.

"Јуче сам била у контакту са Народном банком Србије и гувернерка Јоргованка Табаковић је одмах реаговала након моје прес конференције и послала све податке који се тичу успостављања директног платног промета са Црном Гором. Рекла ми је да је са наше стране све завршено и објаснила шта треба да уради Министарство финансија Црне Горе и њихове банке да бисмо то завршили", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла и да је састанак патријарха Порфирија и Абазовића био конструктиван, те да је нацрт Темељног уговора који је усвојила Влада Црне Горе добро прихваћен, што је, каже, историјска ствар.

Брнабић је навела да је раније у односима између Србије и Црне Горе било доста проблема, али да је сада циљ да ти односи буду добри.

Истакла је и да је Абазовић својим досадашњим поступцима показао да жели да се побољшају односи дви државе. На питање да ли ће ићи у званичну посјету Црној Гори, Брнабић каже да је позвана и да би вољела да оде, али да је најбоље да се сачека форимирање владе како би нови премијер то објавио.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана