Предсједница Владе Србије: "Олуја" била етничко чишћење, ничије присуство прослави то не може да промијени

Танјуг
Предсједница Владе Србије: "Олуја" била етничко чишћење, ничије присуство прослави то не може да промијени

БЕОГРАД - "Олуја" је била етничко чишћење Срба и присуство Бориса Милошевића прослави годишњице те акције то не може да промијени, изјавила је данас предсједница Владе Србије Ана Брнабић.

- Што се тиче тога да ли ће присуство Милошевића да легитимизује ту акцију, ништа не може да је легитимизује. То је 250.000 протеранх Срба, вше од 2.000 убијених. То су ужасне патње. Сваке године када чујете неког из те колоне сваки пут се расплачете - рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Она је додала да и у Бријонским списима, односно стенограмима стоји да је тадашњи предсједник Хрватске Фрајо Туђман говорио да је циљ те акције етнички чиста Хрватска и поновила да не постоји ништа што може било ко да уради да се то оспори и да се каже да није било етничког чишћења.

Брнабић је напоменула и да јој је тешко да као предсједница Владе Србије оштро критикује потезе представника Срба у Хрватској, наводећи да је од српског предсједника Александра Вучића научила да Србима треба увијек дати највећу могућу подршку, јер не може да се приушти да нема јединства у српском народу гдје год живјели, али је истакла да одлуку потпредсједника хрватске Владе Милошевића да, као представник Срба,  присуствује обиљежавању акције не може да подржи.

- Не можемо ово да подржимо, али не бих користила ову прилику да осуђујем човека, верујем да и њему ово није најлакше и најлепше - рекла је Брнабићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана