Брнабић: Нисмо закаснили ни са једном мером

Танјуг
Брнабић: Нисмо закаснили ни са једном мером

БЕОГРАД - Премијерка Србије Ана Брнабић оцијенила је данас да се није закаснило са увођењем ниједне мјере против ширења вируса корона и навела да сматра да се до сада успјело у проналажењу баланса између здравствене заштите и свакодневног живота људи и одржања привреде.

“Мислим да нисмо закаснили ни с једном мером. Ситуација је комплексна, па је комплексна”, казала је Брнабићева на сједници Скупштине Србије и додала да би ситуација била иста и да су раније уведене мјере, што се може видјети из примјера других земаља које су имале раније и много рестриктивније мјере, па ипак, нажалост, имају катастрофалне бројеве.

Она је у дијелу сједнице на којем чланови владе одговарају на посланичка питања, казала да је вирус такав у ово доба године и подсјетила да су сви у Кризном штабу од почетка говорили да ће јесен и зима бити изузетне тешке.

“Као премијерка и неко ко води Кризни штаб увек сам се трудила и трудим се да нађем најбољу могућу меру између епидемиолошких мера, живота и економије. Другачије би било да вирус није био присутан читаве године, ми смо се у марту борили изузетно рестриктивним мерама, али онда видите да ни људи не могу то да издрже, а тек привреда не може да издржи”, казала је Брнабићева.

Премијерка је навела да су се трудили да неке привредне субјекте оставе отворене да раде, оне за које сматрају да не постоји нарочити епидемиолошки ризик, и то управо из разлога што неки људи од тога живе и хране своје породице.

У том смислу, рекла је да је једна од препорука стручног дијела Кризног штаба била да се у 17.00 затворе и сви салони љепоте.

“Шта би радили ти људи који држе те салоне, од чега би живели, да ли је то место које је нарочито ризично, да ли има разлике да ли идете тамо у 15.00 или у 19.00. Није то исто као кафићи и ресторани, борила сам се колико год сам могла и ако сам погрешила, нећу се либити да признам и преузмем личну одговорност за то”, навела је премијерка.

Истиче да се трудила да се размишља и о животима људи и њихових породица, како да одрже своје послове, поготову мале фирме, како да прехране своју дјецу и то зато што је немогуће да им се из буџета помогне док се паралелно бори са вирусом корона за шта се одваја велики новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана