Брнабићева нема ништа добро да каже о понашању ЕУ поводом дешавања на Косову и Метохији

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас поводом дешавања на Косову и Метохији да у овом тренутку нема ништа добро да каже о понашању ЕУ, која је посредник у дијалогу Београда и Приштине.

"У овом тренутку не могу да кажем заиста ништа добро о понашању Европе. Њихов потпис је на Бриселском споразуму. Чини ми се да не постоји снага да се на прави начин овим баве, због других питања у ЕУ", рекла је Брнабићева за телевизију "Пинк".

Она је оцијенила да специјални изасланик за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак разумије ситуацију, али да у ЕУ недостаје став.

"РОСУ не сме да буде тамо. Све би било другачије и не бисмо данас имали ту ситуацију да смо имплементирали Бриселски споразум и да се он поштује", рекла је Брнабићева и додала да ЕУ толерише што се тај споразум не поштује.

Она је навела да се у оквиру америчке администрације тек сада формира нови тим који ће се бавити западним Балканом, те да јој се чини да САД имају много јаснији став и боље разумијевање свега што се дешава од партнера у ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана