Брнабић: Изјава Турковићеве звучала као виц

Срна
Брнабић: Изјава Турковићеве звучала као виц

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да јој је изјава министра иностраних послова БиХ Бисере Турковић да је вакцина "Астра Зенека" за сиромашне звучала као виц будући да је 70 одсто грађана у Великој Британији примило ту вакцину.

- Ако је Велика Британија сиромашна, онда је толико та изјава тачна... Али да не будем негативна, било је много више позитивних реакција посебно од грађана - рекла је Брнабићева синоћ за Телевизију Пинк, осврнувши се на изјаве Турковићеве о вакцини коју је Србија донирала БиХ.

Брнабићева је рекла да жели да истакне поруку солидарности коју је приликом предаје вакцина БиХ упутио предсједник Србије Александар Вучић, те напоменула да су те вакцине понуђене и дониране и Сјеверној Македонији Црној Гори.

Према њеним ријечима, најважније је бити солидаран када је најтеже.

- Мени су њихове реакције заиста нејасне и смешне. То говори, ипак, највише о њима. Жао ми је што је тако - навела је она.

Брнабићева је рекла да Вучић није радио ово због политичког маркетинга, него искрено из срца, као знак солидарности са грађанима БиХ.

Маркетиншки стручњак Небојша Крстић назвао је изјаву Турковићеве расистичком и шовинистичком, јер је рекла да се вакцина производи у Индији и да је зато за сиромашне.

Бивши обавјештајац Божо Спасић сматра да Турковићева не говори у своје име већ да јој је то рекао Бакир Изетбеговић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана