Бошку Спасићу 10 година затвора за убиство супруге

Tанјуг
Foto: гс

БЕОГРАД- Виши суд у Београду осудио је данас на 10 година затвора Бошка Спасића због убиства супруге Јелене Спасић 29. маја 2019. године у породичном стану на Врачару.

Спасићу је након пресуде суд укинуо притвор у којем је био од хапшења након убиства.

Одредио му је кућни притвор без електронског надзора, одузео му је пасош и наложио му да се на сваких 15 дана јавља надлежној полицијској управи.

Спасић је осуђен за кривично дјело убиство, јер је убио своју супругу Јелену убодима ножа у предјелу врата, након чега је себи пререзао вене покушавајући да изврши самоубиство, док су њихова два малољетна сина била у сусједној соби.

Ово је првостепена пресуда на коју и тужилаштво и одбрана имају право да уложе жалбе Апелационом суду у Београду.

Одбрана Спасића у току суђења је тврдила да је до убиства дошло из нехата, а Спасић је у својој завршној ријечи рекао да се каје због свега и да је за њега највећа казна што мора да настави живот са овим посљедицама, без могућности да их исправи.

Његови браниоци указивали су на његово лоше психичко стање усљед материјалних и породичних проблема, као и на то да је и раније желио да изврши самоубиство.

Они су рекли и да њихов брањеник није имао никакав мотив да науди својој супрузи.

Током суђења Спасић је тврдио да у моменту убиства није био свјестан и да се не сјећа да је починио то дјело, него је за смрт супруге сазнао тек након што се пробудио у Ургентном центру.

Такође навео да је више пута покушао себи да одузме живот због финансијских проблема од чега га је одвратила управо супруга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана