Бошковић: Приближавамо се хладном рату, већем од претходног

Tanjug
Foto: Tanjug

БЕОГРАД- Војни коментатор Петар Бошковић изјавио је данас за Танјуг да се приближавамо једном новом хладном рату који ће бити "хладнији" и већи од претходног.

 Објаснио је да Русија, као и Америка, располаже са цијелом лепезом нуклеарног наоружања, почев од тактичког, преко средњег домета до интерконтиненталних балистичких ракета.
  

 Напомиње да је интересантно размештање нуклеарног оружја у Белорусији, што је, како каже, Америка односно НАТО већ урадио у доста својих земаља чланица.

     "Путин мора да се брани, он је сатеран уза зид. Неки договори везани за Старт 1 и Старт 2 нису испуњени и испоштовани. За сада су укинуте комисије које су долазиле и са једне и са друге стране. Русија је контролисала америчко нуклеарно наоружање својом комисијом, а Американци су контролисали Русију. Ако вам кажем да је годишње било по 2.500 размењених докумената и мејлова у вези нуклеарног наоружања, јасно вам је о каквом се степену контроле својевремено радило. То је сад већ олабављено, мање су контроле и то је нова опасност за свет и за избијање нуклеарног сукоба," наводи Бошковић.
  
 Додаје да вјерује да до нуклеарног сукоба неће доћи, јер су сви свесни шта би то значило, као и да до рата у Украјини не би дошло да НАТО није почео да се шири.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана