Бјелорусија 2021. године предаје београду модернизоване “миг 29”

Срна
Бјелорусија 2021. године предаје београду модернизоване “миг 29”

Београд/Минск - Бјелорусија ће почетком 2021. године предати Србији модернизоване авионе “миг 29”, рекао је предсједник Државног војно-индустријског комитета Бјелорусије Роман Головченко.

Головченко је истакао да се ремонт авиона обавља у договореним роковима и да се три авиона налазе на ремонту, а један у процесу дефектације, пренијела је бјелоруска новинска агенција “Белта”.

“Све иде према плану. У сталном смо контакту са српском страном, нема никаквих потешкоћа. Према уговору, испорука авиона купцу иде почетком 2021. године”, рекао је Головченко.

Он је напоменуо да, према уговору, радове ремонта и модернизације плаћа српска страна.

“Спутњик” преноси да је званична примопредаја четири ловачка авиона “миг-29” извршена 25. фебруара ове године у бјелоруском 558. ремонтном заводу у Барановичима, гдје је три дана раније започео њихов ремонт.

Из Министарства одбране Србије тада су саопштили да је пријем авиона и пратећих комплета земаљске опреме извршен у претходне двије недјеље и да су авиони одмах предати на генерални ремонт и модификацију опреме, као и тренутних 10 авиона овог типа у Ратном ваздухопловству и противваздушној одбрани.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да су рокови договорени и прецизни, да се рачуна да ће прва фаза - фаза ремонта бити завршена у најкраћем могућем року, а потом и друга фаза која подразумијева модернизацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана