Бизарна открића српских цариника: Мобилни телефони у погребним колима, мигранти у боксу за алат

Срна
Бизарна открића српских цариника: Мобилни телефони у погребним колима, мигранти у боксу за алат

БЕОГРАД - Цариници Србије су на неколико граничних прелаза током празника открили бројне бизарне прекршаје, међу којима се издвајају мобилни телефони кријумчарени у возилу за превоз покојника, мигранти закачени испод камионске шасије и склупчани у боксу за алат, као и девизе сакривене у торбици за "прву помоћ".

Нови мобилни телефони су откривени у суботу, 1. маја, на прелазу Хоргош, када је за детаљну контролу на улазу у земљу издвојено комби возило за превоз покојника, зајечарских регистарских ознака, којим су путовала двојица српских држављана.

-Након детаљног прегледа, испод платформе предвиђене за смјештај ковчега са посмртним остацима, налазио се кофер са личним стварима, али и двије картонске кутије, са укупно 20 нових мобилних телефона "хуавеи" - саопштено је из Управе царина Србије.

На истом прелазу у уторак, 4. маја, цариници су након детаљног прегледа скенером једног македонског камиона са текстилним производима открили у простору полушасије приколице, двојицу миграната, који су били "закачени" са доње стране товарног дијела камиона.

Цариници су на прелазу Прешеву неколико дана раније, приликом прегледа камиона са робом из Грчке за ЕУ, у једном од палетарника на камионској приколици за одлагање алата, пронашли тројицу склупчаних младића из Бангладеша.

На прелазу Градина цариници су у недјељу, 2. маја, у једном "голфу" њемачких регистарских ознака којим су путовала двојица турских држављана, на клупи иза задњих сједишта пронашли торбицу за прву помоћ са 45.000 непријављених евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана