Бившој секретарки МУП-а Србије притвор до 30 дана

Срна
Бившој секретарки МУП-а Србије притвор до 30 дана

БЕОГРАД - Бившем секретару Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије Дијани Хркаловић одређен је притвор до 30 дана како не би утицала на свједоке, пошто јој се на терет ставља да је извршила продужено кривично дјело трговина утицајем.

Хркаловићева је ухапшена јуче због сумње да је уклањала доказе послије убиства Властимира Милошевића 30. јануара 2017. године, који је нађен на трамвајским шинама у Улици 27. марта у центру Београда.

За то убиство је осумњичен, а потом ослобођен Вељко Беливук звани Веља Невоља, против којег је недавно потврђена оптужница за низ убистава и других криминалних дјела.

Поднијета је и кривична пријава против Хркаловићеве и Дејана Миленковића, некадашњег начелника Службе за специјалне истражне методе, због злоупотребе службеног положаја, пренијели су београдски медији.

Хркаловићева је саслушана у Тужилаштву за организовани криминал, након чега је поднијет приједлог за одређивање притвора.

Предсједник Србије Александар Вучић синоћ је потврдио да је Хркаловићева приведена у вези са убиством Милошевића.

Он је навео да је, према ономе шта је чуо, ријеч о доказима које данас посједују надлежни државни органи, а везано је за убиство Милошевића на шинама, да је послије тога, како претпоставља, замјењиван ДНК и да су неки људи који су учествовали у убиству ослобођени, а нису кажњени за најтеже кривично дјело.

“Људи треба да знају да ми знамо ко је извршио ликвидацију Милошевића, али да не бих вршио притисак на тужилаштво и правосуђе, не морам о томе да говорим. Полиција оперативно, недвосмислено, не само да има сазнања, већ и непосредне доказе”, рекао је Вучић за ТВ Прва.

Он је најавио и да ће у данима који слиједе “бити још хапшења и убица и њихових помагача у вези са различитим предметима”, везаних за клан Вељка Беливука, али и остале кланове.

Додао је и да је Беливуков клан имао своје надређене, прије свега из Црне Горе одакле тај клан долази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана