Биланс уочи дербија: 13 повријеђених, шест полицајаца

Танјуг
Биланс уочи дербија: 13 повријеђених, шест полицајаца

У сукобима навијача и полиције пред почетак 159. “вјечитог дербија” фудбалера Црвене звезде и Партизана у Београду повријеђено је 13 особа, међу којима је и шест полицајаца, речено је Тањугу у Хитној помоћи.

До сукоба је дошло на Аутокоманди, а у Хитној помоћи рекли су да је шест-седам њихових екипа изасло на лице места и да су сви повређени превезени у Ургентни центар.

За сада није позната тежина повреда.

“Курир” пише да се група навијача Партизана, која је ишла из правца Хумске ка стадиону 'Рајко Митић', сукобила с полицијом на Аутокоманди.

С друге стране, “Блиц” тврди да су се сукобиле присталице Црвене звезде и Партизана.

Како наводи лист, полиција је најпре зауставила људе који су се кретали из правца Ветеринарског факултета, односно од Славије ка стадиону, како би прошли “гробари” који су кренули с Партизановог стадиона на јужну трибину стадиона “Рајко Митић”.

Навијачи црно-бијелих су пробали да пробију кордон који их је одвајао од осталих људи који су тада били близу стадиона, највероватније како би се сукобили с навијачима Црвене звезде којих је ту било, па је дошло до инцидента, наводи “Блиц”, истичући да се ситуација смирила неколико минута касније након доласка додатних полицијских снага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана