Београђанка након порођаја изашла из сале и оставила дијете

Г.С.
Београђанка након порођаја изашла из сале и оставила дијете

БЕОГРАД - У Земунској болници у Београду, прије неких десет мјесеци, при порођају једне жене одиграла се дирљива али и јако потресна прича која је шокирала болничко особље али и све присутне пацијенте.

Наиме, како за „Блиц“ открива Београђанка Б.Д. која се, као породиља задесила у том тренутку у болници, непозната жена од око 30 година, стигла је у болницу у боловима и у пратњи родитеља пред сам порођај и убрзо родила дјевојчицу. Међутим, умјесто честитки које су кренуле у чекаоници од других трудница, жена је заједно са родитељима плачући побјегла из болнице, остављајући своју новорођену бебу иза себе.

Како Б.Д говори, иако и дан данас не зна све детаље овог случаја који ју је потпуно шокирао, ријеч је наводно о жени која код куће има већ једно дијете а која је због пријетњи супруга и породичног притиска јер је носила и родила дјевојчицу, њу морала и да напусти - без да ју је и погледала!

„Само пар сати пре мене жена је дошла у боловима. Док сам чекала своју докторку, њену родитељи су је довели и то тик пред сам порађај. Доктори буквално нису успели ни пријем да одраде. За 10 минута се породила. Сви из чекаонице су били одушевљени, хвалили смо је због храбрости, у смислу како је јуначки поднела. Међутим, када смо питали родитеље који су све време били са нама шта је родила, они су хладно прокоментарисали: 'Па ето, девојчица је, али ајде'„, рекла је Б.Д.

Како је додала, према причама које су кружиле у болници, муж ове жене јој је предочио ултиматум - да уколико узме дијете јер је женско, нема јој повратка кући, преноси Курир.

„Побегла је у спаваћици“

Такође како је објаснила, особље болнице је покушало да је нађе и убиједи да поразговара са стручним лицима и сачека долазак социјалне службе. Међутим, након порођаја, она није жељела ни контакт са бебом, већ је побјегла главом без обзира.

„Док сам попуњавала папире за пријаву свог детета, та жена је изненада у спаваћици побегла из болнице, плачући и јецајући, остављајући све присутне у шоку. Видела сам како одлази, а одмах потом су сестре почеле да је траже по ходнику, али безуспешно. Нестала је, оставивши своју бебу и више не знам шта се десило са женом“, рекла је она, па додала:

„Ја као мајка могу да кажем да морамо да схватимо да су сва деца иста, потпуно је небитно да ли је девојчица или дечак. Не знам, нешто тако тужно никада у свом животу нисам видела. Сви смо били погнутих глава након тога“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана