Београд разматра увођење контрамјера Приштини

Танјуг
Београд разматра увођење контрамјера Приштини
Београд разматра увођење контрамјера Приштини

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Београд разматра увођење контрамјера Приштини због отежаног снабдијевања Срба животним намирницама на Косову и Метохији.

Вучић је навео да ће контрамјере бити објављене након разговора са представницима Срба са Косова и Метохије.

Он је рекао да је за Београд, умјесто контрамјера, било прече обезбиједити робу за Србе, те најавио да ће Србија у наредних дан или два успјети да додатно снабдије робом широке потрошње продавнице на Косову и Метохији.

Вучић је истакао и да су питања која је поставио прије неколико дана у вези са убиством Оливера Ивановића изазвала хистеричну и нервозну реакцију политичких представника у Приштини и неких у Београду, али да није добио ниједан одговор.

“Изгледа да је то било много тешко питање, јер неки људи нису смели да буду тамо. Још нисам добио одговор шта су неки у Тирани радили и неки у Косовској Митровици. Ту одговор нећете да добијете”, рекао је Вучић новинарима у Предсједништву Србије.

Он је најавио да ће српски надлежни органи наставити истрагу, те изразио увјерење да ће она дати резултат у наредном периоду.

Вучић је напоменуо да су готово истог дана “кренуле” најжешће оптужбе на рачун њега и његове породице, на које није одговарао, већ је поручио да ће се борити за истину и правду.

Он је рекао да у септембру или октобру намјерава да посјети Косово и Метохију, односно када Београд буде могао да покаже шта је урадио из инвестиционог програма.

Вучић је изразио увјерење да ће се Србија и Бугарска, након варница послије изјаве бугарског премијера Бојка Борисова о Космету, које сматра малим пролазним неспоразумом, убрзо вратити на стазе одличних односа.

Он је подсјетио да је Бугарска признала самопроглашено Косово и да су ту разлике између двије државе, а да у свему осталом постоје добри односи, који ће се и даље градити.

“Лично ћу се постарати да у што скорије време, ако то прихвате бугарски председник и премијер, вратимо односе на стазе одличних веза”, рекао је Вучић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана