Бакље и нереди испред Скупштине Србије

Танјуг
Бакље и нереди испред Скупштине Србије

БЕОГРАД - Протест испред Скупштине Србије против нових најављених мјера на сузбијању корона вируса отео се вечерас послије 22 сата контроли.

Окупљени су срушили заштитну ограду испред скупштине, пале бакље, а припадници полиције су се склонили у једном тренутку, јавља извештач Тањуга са лица мјеста.

Испред скупштине је хаос, а када је маса нагрнула на скупштину, полиција се помјерила, а појединци из масе су узвикивали "Кога ви браните?".

Није јасно да ли је неко ушао у зграду скупштине чија врата су отворена.

Протест је почео нешто послије 20 сати, када је блокирана за саобраћај раскрсница код зграде парламента, на почетку Булевара краља Александра, гдје су звиждали, ударали у шерпе, викали "Косово је део Србије", "Уа" и "Ми то нећемо" алудирајући на мјере.

Демонстрантима, без дистанце и без маски, у пар наврата су се преко мегафона обратила два учесника простеста, један који је позвао присутне да зову пријатеље и познанике да им се придруже, а други је рекао да неће мјере и да неће да вакцинише своје дијете.

Међу окупљенима су и чланови Иницијативе "Не давимо Београд", чланови организације "1 од 5 милиона" самостални посланик Срђан Ного.

Већина не носи заштитне маске, дистанца готово и да не постоји.


Полиција одбила демонстранте од улаза у парламент

Припадници полиције одбили су вечерас око 22.30 демонстранте од улаза у Скупштину Србије.

Полиција је направила кордон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана