Багзи свједочио на суђењу за прву отмицу "земунског клана"

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД-У Вишем суду у Београду данас је свједочио некадашњи припадник "земунског клана" Дејан Миленковић Багзи, у поступку против двојице бивших полицајаца и двојице припадника "земунског клана", који се терете за разбојништво и отмицу Новака Стевановића (22) 1997. године, након ћега је он извршио самоубиство.

Миленковић је рекао да о овом догађају има непосредна сазнања из кафића "Котобања" од Душан Спасовића и Милета Луковића чуо за пљачку сефа у стану родитеља Новака Стевановића, да му је остало у сјећању јер је сеф био у поду умјесто у зиду.

Даље је Миленковић рекао да Луковић и Спасовић рекли да су морали да сијеку брусилицом под како би дошли до сефа, као и да  су касније били у страху да је Спасојевић оставио отисак прста приликом бушења и обијања сефа.

Миленковић је прецизирао да он нема сазнања да се десила отмица Стеванића, већ да су само припадници земунскиг клана узели велику количину новца и злата.

Такође, Миленковић је додао да му је Спасојевић у то вријеме поклонио сат жуте боје али ње могао да прецира којег је бренда био тај сат.

Причајући о оптуженом полицајцу у пензији Милану Радукићу, Миленковић је рекао да је он штитио Спасојевића и Луковића у случају да их ухвати полиција.

Оштећени отац Стеванића је због непоштовања суда кажњен новчано са 50.000 динара у удаљен из суднице.

Одговарајући на питања суда Миленковић је рекао да се до раздвајања сурчинског и земунског клана 2000.године рекао да је разлог раздвајања два клана новац и отмице.

Следеће рочиште заказно је за 24.фебруар за када је наложено привођење Бухе каки би се испитао у својству .

У овом случају, који је познат и као прва отмица "земунског клана" учествовао и покојни Душан Спасојевић, а сада се суди за кривично дело разбојништво двојици бивших полицајаца и двојици припадника "земунског клана".

Оптужени су полицајац у пензији Милан Радукић, припадник Жандармерије Саша Ђајић, као и некадашњи припадници "земунског клана" Никола Бајић и Горан Ристић.

Према оптужници, тројица оптужених су Стеванића на силу убацили у аутомобил, а затим га држали на непознатој локацији гдје су га малтретирали и захтевали од њега кључеве од стана његових родитеља.

Затим су из сефа у стану украли већу количину злата и око 100.000 немачких марака.

Поред оптужених и покојног шефа "земунског клана", у овом кривичном дјелу наводно је учествовао и тадашњи полицајац, касније свједок-сарадник у процесу против "земунског клана", такође покојни Зоран Вукојевић.

Оптужени Ђајић је био Вукојевићев кум.

Стеванићу су пришли у Сарајевској улици, показали легитимације и наредили му да крене с њима.

Потом су га убацили у "голф 2", за чијим је воланом био оптужени Ристић и потом га предали вођи клана - Спасојевићу, како би му рекао гдје су у кући њенових родитеља сакривени новац и драгоцјености.

Ова - прва "отмица" клана из Земуна, после које су услиједиле и многе друге, ријешена пошто је бивши припадник клана Никола Бајић, који у затвору служи казну од 35 година, тужилаштву раније до детаља описао догађаје.

Оптужени полицајци су у вријеме отмице радили у Полицијској станици у Земуну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана