Аутобусу пуном ђака отпао точак, неко намјерно одврнуо шарафе?

novosti.rs
Аутобусу пуном ђака отпао точак, неко намјерно одврнуо шарафе?

Због сумње у диверзију на школском аутобусу, покренута истрага. Инцидент се догодио 23.октобра у селу Дубравица - на аутобусу је отпао точак, али срећом нико од дјеце није повријеђен.

Превозник “Континентал турс” саопштио је да је вјештачењем утврђено да је на школском аутобусу, који је 23. октобра превозио ђаке, у селу Дубравица отпао точак јер је неко намјерно одврнуо шарафе, преносе “Вечерње новости.”

“Даљом полицијском истрагом утврдиће се идентитет починиоца, с обзиром да је аутобус био пун дјеце и само пуком срећом није нико повријеђен”, наведено је у саопштењу “Континентал турса.”

Овај инцидент догодио се у јутарњим сатима, када је аутобус стигао из Батовца у Дубравицу, превозећи ђаке до истуреног одјељења пожаревачке ОШ “Вук Караџић” у насељу Забела. Нико од дјеце није повријеђен и она су ускоро кренула ка свом одредишту, јер је стигао други аутобус истог превозника.

Понуду на тендеру доставила је и “Арива Литас”, која је годинама уназад превозила ђаке. Пошто је дошло до измјене конкурсне документације, ова компанија одустала је од тендера, сматрајући да су тиме снижени критеријуми за превознике, на уштрб безбједности дјеце и квалитета превоза. 

На ово су из Градске управе одговорили да је измјеном документације обезбјеђена већа конкуренција у циљу ефикасног трошења јавних средстава, како би се добиле најповољније понуде, али није занемарена безбједност дјеце, преносе “Новости.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана