Амбасадор САД прошетао Београдом: У цркви Ружици се крстио са три прста VIDEO

novosti.rs
Амбасадор САД прошетао Београдом: У цркви Ружици се крстио са три прста VIDEO

БЕОГРАД - Новопостављени амерички амбасадор Ентони Годфри је недавно снимљен у шетњи Калемегданом, гдје је уживао у природним и историјским љепотама српске пријестонице са својом супругом Аном.

Амбасадор је са Београђанима одиграо партију шаха, "провозао" се чувеном панорамом, али један његов акт је посебно привукао пажњу свих Срба.

Он је са супругом, коју је упознао у Ирској, ушао у српску велику светињу, цркву Ружицу, и том приликом се прекрстио по православном обичају, са три прста, и са десна на лијево. Они су том приликом у овој војној цркви запалили и свијеће за живе и за мртве, преноси портал "Новости.рс".

Америчка амбасада је тај снимак објавила на својој званичној страници на Фацебооку, уз сљедећи коментар:

"Шта чини једно суботње преподне? Шетња градским улицама, истраживање тврђаве, партија шаха, одлазак у цркву и на пијацу. Амбасадор Годфри и његова супруга наставили су са истраживањем свог новог дома."

Овај потез америчког амбасадора је изазвао буру у коментарима, па многи нагађају да се ради само о поштовању вјерске традиције, док други тврде да је амбасадор православац, поготово ако се узме у обзир да је прије Београда био амерички представник у Русији.

Ентони Годфри је постао амерички амбасадор у Србији крајем октобра, и том приликом је замијенио свог претходника Мајкла Ската. Као један од главних задатака током свог мандата наводи се залагање за нормализацију односа између Београда и Приштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана