Амбасадор Албаније одбио протестну ноту Србије

Агенције
Амбасадор Албаније одбио протестну ноту Србије

Београд - Амбасадор Албаније Иљир Боћка одбио да се одазове позиву Министарства спољних послова да прими протестну ноту Србије уз образложење "да се ништа није десило"

"Насупрот дипломатским правилима и пракси, албански амбасадор Иљир Боћка је, после инструкције из Тиране, одбио да се одазове позиву Министарства спољних послова да прими протестну ноту Србије због тешког инцидента и напада на фудбалску репрезентацију Србије, уз образложење 'да се није ништа десило' ", наведено је у саопштењу МСП.

Министарство спољних послова ће, због овог непримјереног поступка албанског амбасадора, предузети одговарајуће мјере у складу с дипломатском праксом.

Боћка је био хитно позван у Министарство спољних послова Србије како би му била уручена протестна нота.

Како је тада саопштило Министарство, упркос чињеници да је ријеч о утакмици високог ризика, инцидент свједочи о озбиљним пропустима надлежних служби Албаније у организацији ове фудбалске утакмице.

Србија очекује и захтијева да се фудбалској репрезентацији Србије омогући потпуно безбједни даљи боравак у Албанији и несметано одигравање утакмице.

Србија очекује да починиоци овог инцидента буду у најкраћем року пронађени и одговарајуће кажњени, наведено је у саопштењу.

Више каменица погодило је аутобус са фудбалским репрезентативцима Србије, али нико није повријеђен.

Инцидент се догодио на путу од аеродрома до хотела у Тирани, гдје ће српска репрезентација преноћити до одласка у Елбасан, град удаљен 50 километара, у коме ће бити одиграна квалификациона утакмице за првенство Европе са домаћом селекцијом Албаније.

Предсједник ФСС Томислав Караџић је рекао да утакмица са Албанијом може бити под знаком питања ако се наставе инциденти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана