Албански новинар провоцирао Ану Брнабић

Агенције
Албански новинар провоцирао Ану Брнабић

Премијерка Србије Ана Брнабић данас је заједно са македонским колегом Зораном Заевом отворила интегрисани гранични прелаз између Србије и Северне Македоније, али је овај догађај пропраћен скандалом који је приредио један албански новинар

Наиме, новинар телевизије Клан из Македоније, Фуркан Салију пришао је премијерки Србије носећи мајицу са сликама познатих личности албанске националности и натпис “ми смо изашли из шуме”.

Он је то урадио као алузију на изјаву Ане Брнабић, која је говорећи о неким политичарима са Косова, рекла да неки од њих “као да су тек изашли из шуме”, мислећи на њихово учешће у рату против Србије.

Албански медији су међутим њену изјаву искористили да прикажу да је то напад на све Албанце, а због ове провокације Салију је остао без одговора на питање о граничном прелазу, пошто му премијерка Брнабић није одговорила, преноси “Курир”.

Ана Брнабић и Зоран Заев коментарисали су данас и одлуку суда у Скопљу да не изручи Томора Морину Србији.

Брнабић је оцијенила да је одбијање македонских власти да изруче Србији Томора Морину прије свега политичка одлука.

Интегрисани гранични прелаз, који је данас отворен, је резултат Споразума о успостављању заједничких контрола на међународном граничном прелазу Прешево–Табановце преко кога се одвија промет путника и свих врста робе.

Први пут на једном граничном друмском прелазу прве категорије, Прешево–Табановце на Коридору 10, заједно у истој “канцеларији” радити српски и македонски цариници и полицајци, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана