Албанци насрнули на Србе у јужном дијелу Митровице уз повике “УЧК” и “Убиј Србина”

Г.С.
Албанци насрнули на Србе у јужном дијелу Митровице уз повике “УЧК” и “Убиј Србина”

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Група од петнаестак Срба из општина на сјеверу Косова нападнута је данас у јужном дијелу Косовске Митровице, док су предавали документа у Агенцији за пољопривреду. На њих је физички насрнула група млађих Албанаца, а како се сазнаје, само срећом није дошло до тежих повреда иако су неки нападнути флашама и ножевима.

Службеник у Агенцији за пољопривреду Шефки Бајрами потврдио је да се напад догодио, није говорио о детаљима, али нагласио је да је најважније да није дошло до тежих посљедица, пише Косово онлајн.

– Није се до сада овако нешто дешавало. Није било никад проблема. Ни прошле ни претпрошле године. Данас неки млади људи, вјероватно због ситуације. Нису из канцеларије. Ово ће утицати на рад канцеларије, да људи више неће имати повјерења. Али мислим да ће и то да прође – рекао је Бајрами.

По његовим ријечима, тзв. косовска полиција је стигла кад се већ све смирило и направила записник, али није још увијек саопштено ништа званично.

Како је за Косово онлајн изјавио један од нападнутих Срба, он је добио неколико удараца у тијело и главу.

– Било је нас десетак, петнаест, да региструјемо домаћинства. Одједном се зачула гласна музика, помињали су Србе, нисам схватио. Рекли су нам да затварају шалтер. Кренули смо ходником напоље кад су кренули да нас ударају. Били су и са лијеве и са десне стране. Тражили су инцидент. Викали су “УЧК”, “убиј Србина”… Кренули су песницама да ударају, флашама да гађају. Кад смо изашли на улицу зачуле се сирене полиције. Сви смо изјурили и кренули према мосту – прича нападнути Србин.

Он каже да је морао да се врати по оца који је остао у групи иза, а онда је добио још неколико удараца.

– Вратио сам се по оца, он је старији човјек, онда су ме шутнули неколико пута и ударили песницом у главу. Срећом нисам озбиљније повријеђен. Полиција је после дошла. Да ли је то договорено не знам. Не вјерујем да је спонтано – каже он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана