Суђење Шарићу одгођено за мај

Aгенције
Суђење Шарићу одгођено за мај

Београд - Судско вијеће одгодило је за 14, 15. и 16. мај данас започето суђење Дарку Шарићу за прање новца, како би оптужени могао да се упозна са оптужницом.

Предсједник судског вијећа Синиша Петровић рекао је да је у овом тренутку неопходно и једино исправно застати са поступком и одгодити главни претрес.

Петровић је рекао да је претрес у поступку против Шарића за прање новца одгођен, јер је тај поступак сложенији и има много више документације од поступка који се против Шарића води за трговину дрогом, преносе београдски медији.

Шарић је данас пред београдским Специјалним судом негирао кривицу за прање више од 20 милиона евра које је, по оптужници, стекао кријумчарењем кокаина.

"Нисам крив, ово ми је омиљена оптужница. Нисам разумео оптужницу. Мој брат је осуђен за 22 милиона, а и мени се суди за 22 милиона, да ли је то 44 милиона? Нисам стигао да се упознам са оптужницом, јер је то немогуће", рекао је Шарић.

Његов адвокат Радослав Баћовић затражио је одлагање поступка по оптужници за прање новца, јер је Шарић рекао да "није стигао да се упозна са оптужницом".

Оптужени је раније најавио да ће изнијети одбрану и испричати с ким је све сарађивао, те како су му "монтирани" процеси за кријумчарње кокаина и прање новца.

Шарић је 24. марта, када се први пут појавио пред београдским Специјалним судом, негирао да је са припадницима своје групе организовао кријумчарење укупно 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу, тврдећи да је цијели процес "обмана бившег режима да замагли своје лоповлуке".

Шарић и још 17 особа су оптужени за прање новца од дроге у Србији у вриједности од 22 милиона евра улагањем у легалне финансијске токове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана